Heti termés 2014/35



Viszonylag hosszú idő után újra friss könyvkritika: a Libri  Slam.Pont című kiadványáról (szerk: Csider István Zoltán - Pion István) írtam a prae.hu portálra Kitörési.PONT(ok) címmel.

Részlet:
Más szempontból nézve inkább a mesebeli okos lányhoz hasonlít a kötet két szerkesztője, hoztak is valamit, meg nem is. Kinyomtatták a slam poetryt és mégsem egészen úgy, ahogy azt legtöbben elsőre gondolnánk. Nem egy antológiát állítottak össze, nem csupán szövegeket raktak egymás mellé, ami által élesben kiderülhetett volna a nagy kérdés: működik-e nyomtatásban a slam vagy sem. Helyette a nem csak költőként és slammerként, de újságíróként is tevékenykedő szerkesztőpáros egy nagyon is informatív kiadványt, egy a széles körű érdeklődésre joggal számot tartó kis magazint hozott létre, interjúkkal kommentárokkal, különféle szövegtípusokkal, ha úgy tetszik, rovatokkal.
A teljes cikkért kattints ide!

***

Facebook-publicisztikák cikksorozatomat egy olyan írással kezdtem, amely arra mutat rá, mikor beszélhetünk valóban irodalomnépszerűsítésről, és mikor van az, hogy valaki a bulvársajtóbeli szereplési vágytól fűtve mindezt csak üres frázisként puffogtatja. A cikkért kattints ide!