Autista karakterrel bővül a Szezám utca közössége

Julia áprilisban költözik a szomszédságba.
A lánnyal már korábban is találkozhattak a rajongók, 2015-ben ugyanis egy csupán digitális formában kiadott mesekönyv Sesame Street an the Autism: see the amazing in all children (A Szezám utca és az autizmus: lásd meg a különlegeset minden gyermekben) egyik fontos szereplője volt Elmo és Abby mellett. 



Az alkotók fontosnak tartották, hogy a karakter lány legyen, hiszen egyes kutatók szerint a betegség jelentősen aluldiagnosztizált a nők körében. 

Juliát a debütáló jelenetében Elmo és Abby fogja bemutatni a nagy sárga Nagymadárnak. A lány kicsit hezitálni fog, kezet rázzon-e a barátságos állattal. Elmo magyarázza el a madárnak, hogy mivel Julia  autista, néha kicsit tovább tart neki bizonyos dolgokat megtenni. De aztán jó barátok lesznek, együtt játszanak, és mindenki nagyon jól szórakozik majd. 

Christine Ferraro, a sorozat írója elmondta, hogy bizonyos értelemből necces ötletről van szó, hiszen az autizmus gyakorlatilag más-más formában nyilvánul meg az egyes embereknél, így aztán a stáb szakértői szervezetekkel és a problémában érintett szülőkkel egyaránt konzultált, hogyan érdemes mindezt gyermekek számára érthetően ábrázolni. 

A figurát mozgató Stacey Gordon is autista gyermeket nevel, ő úgy nyilatkozott, bárcsak akkor diagnosztizálták volna nála a betegségét, amikor még a Szezám utca nézőinek korosztályába tartozott.