Irodalmi/könyves programajánló 2017. június 12-18.

Könyvhét után, még a nyár közepi belvárosi pangás előtt (a fesztiválokról és a nyári táborokról majd később!), mire is számíthat a kultúrára éhes polgár Budapesten, ha könyves programokat keres.





Hévíz -  könyvheti lapszámbemutató
(2017. június 12. 18:00)
Irodalmi folyóiratokhoz képest talán meglepően exkluzív helyen, a Dunakorzón, a Mariott Craft Beer House-ban lesz a Hévíz folyóirat legfrissebb számának bemutatója.
A programon felolvas/fellép:Borsik Miklós, Hidas Judit, Jász Attila, Takács Zsuzsa és Zelei Dávid. A házigazda Fehért Renátó lesz.

A Hévíz-estek különlegessége, hogy Cserna-Szabó András szerkesztő főszakácskodásával mindig készül valami különleges étel. Mivel a friss szám "sztárvendége" Gabriel Garcia Marquez, így nem véletlen, hogy kolumbiai jellegű lesz a vacsora: mézes-kukoricás csirkeragu banános Coca-Cola rizzsel.

A belépés szokás szerint ingyenes, a vacsoráért pedig a folyóirat megvásárlásával lehet fizetni.

Az esemény Facebook-oldala


Falfirkák #4 - Sirokai Mátyás
(2017. június 13. 18:30)

Talán nem is annyira közismert tény, hogy a középkori pesti városfal maradványai itt-ott megtalálhatók még a belvárosban (lsd még a kulturális sétákról szóló beszámolóimat).

A Budapest Pont és a József Attila Kör szervezésében elindult egy felolvasóest sorozat, amely épp egy ilyen helyszínen zajlik. A sorozat negyedik alkalmán Sirokai Mátyás fog felolvasni.

A belépés ingyenes, a szerzőt és a Budapest Pontot adományokkal lehet támogatni.

Az esemény Facebook-oldala


7x7 Kortárs Magyar Jegyzetfüzet
(2017. június 7-13.)

Kedden utolsó napjához/lapjához érkezik Nemes Péter installációja, melyben 49 kortárs alkotó kézírással készült története olvasható. Aki  eddig nem nézte meg, az utolsó napon  rápillanthat a történetek utolsó oldalára.

200 AranyLátó
(2017. június 14. 18:00) 

Arany János születésének 200 évfordulója alkalmából rengeteg kulturális eseményt rendeznek országszerte.

A marosvásárhelyi Látó folyóirat Arany-számának bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A folyóiratot Kovács András Ferenc főszerkesztő, valamint Demény Péter és Láng Zsolt szerkesztők mutatják be. Közreműködik   Margócsy István, Márton László, Várady Szabolcs és Wirth Imre.

A belépés ingyenes.

Az esemény Facebook-oldala


Jókai Anna emlékest
(2017. június 15. 19:00)

A néhány napja elhunyt írónőre, Jókai Annára emlékeznek a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
A belépés ingyenes.

Az esemény Facebook-oldala