Nádas Péter is a FISZ nyári táborának vendégei között

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Fiatal Írók Szövetsége szokásos nyári visegrádi (mogyoróhegyi) nyári táborát 2017. július 19. és 23. között. 



A tábor a szervezők közleménye szerint rekord gyorsasággal telt be. 

Az esti beszélgetések (sztár)vendégei Bán Zsófia, Nádas Péter, Németh Gábor és Szálinger Balázs lesznek. 

A két prózaműhelyeket Szabó Róbert Csaba és Péterfy Gergely, a líraműhelyeket Kukorellyi Endre és Schein Gábor vezeti majd. Szintén két műhely lesz a kritikusok számára is, egyiket Károlyi Csaba, másikat Szirák Péter vezeti majd, a műfordítókkal pedig Nádasdy Ádám foglalkozik majd. 

A reggeli proszemináriumokon az irodalmi érvényesülés eszközeivel ismerkedhetnek meg az táborlakók, az írószervezetek működéséről, a kiadókkal történő kommunikációról, önmenedzselésről ad majd tanácsokat Décsy Eszter, kabai lóránt, Kollár Árpád, Mészáros Márton és Pál Vanda.     

Lesz Kritikustusa a frissen megjelent FISZ-elsőkötetesek könyveiről. A Horizontok világirodalmi sorozat szerkesztői bemutatják a legújabb kiadványaikat. Lesz filmes kerekasztalbeszélgetés (Szőcs Petrát és Visky Ábelt Sepsi László kérdezi majd), és főzőcskézéssel egybekötött lapszámbemutató (a Szépirodalmi Figyelő "Balkán" száma, közreműködnek Bakos Árpád, Mucha Attila, Pápay György, Vass Norbert, Vincze Ferenc, ).  

Külföldi vendégek is jelen lesznek: itt lesz Dominique Meens francia író, költő műfordító, Franck Fontaine, a francia-magyar kétnyelvű Hex irodalmi folyóirat alapító-szerkesztője. Skóciából Jennyfer Willams költő és a mexikói származású, de Skóciában élő Juana Adcock költő, műfordító érkezik. A francia szekcióban Németh Réka, Mezei Gábor és Szabó Marcell, a skót műhelyben Ferencz Mónika és Hyross Ferenc működnek közre.

Késő este a FISZ all star DJ-válogatott (Fehér Renátó, Hyross Ferenc, Smid Róbert, Szekeres Nikoletta, Szőllősy Balázs és Urbán Bálint) szolgáltatja majd a zenét.