És te mit csinálsz a nyáron? -nagy nyári irodalmi körkérdés #7

Mivel töltöd majd a nyarat?  - tettem fel a kérdést a fiatal kortárs irodalmi élet szereplőinek, és ők válaszoltak rá.

Kubiszyn Viktor (író, újságíró, prevenciós szakember)

Semmi extra, felolvasások, előadások, fesztiválok és írás. Nemrég jelent meg öt év után újra a Drognapló, főleg azzal megyek ide-oda. Júniusban Budapesten voltam öt zaciban (gyermekotthon), ahol rendhagyó irodalomórákat tartottam a srácoknak. Ezen kívül a Volt fesztiválon a Medical Mental sátorban töltöttem egy napot, és most jöttem meg Tusványosról, ahol a KMTG Előretolt Helyőrség Íróakadémiával olvastunk fel a könyveinkből Pál Dániel Leventével és Muszka Sándorral. Lesz Kolozsváron is felolvasás augusztus 18-án az Insomniában, majdnem hasonló felállásban (Muszka Sándor, Demeter Szilárd és én). Ezen kívül a Woodstock az Ugaron eseményre megyünk, Pásztor Annáék bulijára. A KMTG-ben júniustól oktató lettem, így nyáron a tanítványaimmal is foglalkozom, illetve heti filmkritikákat írok premierfilmekről vidéki lapokba. Ez a két dolog eléggé strukturálja az időmet, így nagyon eltűnni Pestről sajnos nem tudok. 

A Koma bázison a napokban Pálos György filmrendező készít kísérleti filmet a Kísérletből, annak a forgatására nézek majd le. Ez az első darabom, Zrínyi Gál Vince színész-rendezővel és a szereplőkkel közösen írtuk, ősztől újra játssza a bázis. 

Nyár végén szeretnék még elmenni jezsuita lelkigyakorlatra (spirituális wellness!) és Ozorára, ahol utoljára négy éve voltam, kíváncsi vagyok mennyire lett lakossági buli belőle a nagy médiafigyelem után. A szerkesztőmmel, Demeter Szilárddal új könyvön dolgozunk, ami műfajilag teljesen más lesz mint az eddigiek, bár a gonzo stílus és a cuccos vonal részben megmarad. Az Oroszrulett óta írni legjobban Borsodban tudok, Sajóládon, így a maradék időben ott szeretnék lenni.

Ezek a tervek, aztán lesz ami lesz.
Üzemeltető: Blogger.