Hírkosár (és posztajánló) 2017. augusztus 8.

Kép forrása: art7.hu
Ki emlékszik a novellaautomatára?  Van jobb! Színészautomata! Bán János a Művészetek Völgyében egy üvegkalickában várta, mit nyomkodnak 200 forint ellenében a vállalkozó kedvű érdeklődők, azaz mi lesz az ő feladata. Az Art7 részletes beszámolója (nem csak erről az előasáaról) itt olvasható.

A Recirquel Újcirkusz Társulat is fellép az edinburgh-i Fringe fesztiválon, egészen pontosan 22 alkalommal állnak majd produkciójukkal a közönség elé. A világ legnagyobb fesztiváljaként számon tartott eseményen tíz év kihagyás után lesz ismét magyar résztvevő.   

Már annyi hollywoodi híresség jár hozzánk, hogy néha nem is tartjuk számon, ki mindenki forgatott mifelénk. Például Guy Pearce is nálunk, egészen pontosan Borsodban forgatott egy westernt. Az Origo cikke szerint ez is látható lesz az október 20. és 23. közötti Mozinet Filmfesztiválon a Puskin moziban (és 15 vidéki színhelyen). 

Potozky László nyerte az Energheia Magyarország pályázatának első helyét. A díjátadó 2017. szeptember 16-án lesz Matera városában, az Energheia Európa Irodalmi Díj záróeseményén. (Ajánló: Potozky László is válaszolt a nyári programokról szóló körkérdésre.)

Nagy Kata pályázik  -egyedüli jelentkezőként -  a József Attila Kör elnöki tisztségére. A pályázata elolvasható a JAK-oldalán. A tisztújító közgyűlés az idei szigligeti táborban lesz.