Hétvégi programajánló (2017. szeptember 9-10.)

Itt van az ősz, itt van újra, és...
...és jönnek az évadnyitó, az őszi szezont elindító események.




Könyvek Diadalíve - Fiatal Írók Szövetsége

Avagy plázázz együtt a kortárs magyar irodalommal!
Az eseménysorozat a Supka Géza Alapítvány rendezvénye, és az Arany János Emlékév keretein belül (az Aranyláz -Kortárs irodalom éve programsorozat részeként) valósul meg. A szeptember egyes hétvégéin a négy reprezentatív irodalmi szervezet egyike képviselteti magát a WestEndben.  2017. szeptember 9-10. a Fiatal Írók Szövetségének hétvégéje lesz.  

A tavaly és idén debütáló szerzők bemutatkozása mellett lehetőség lesz a szervezet kritikai és tudományos sorozatáról (Minerva) is információkat megtudni, valamint helyet kapott a programban a Horizontok (a FISZ  és a Jelenkor közös világirodalmi sorozata) legújabb köteteinek bemutatása is.



Örkény kert

2017. szeptember 9-én tartja szokásos évadnyitó "majálisát" az Örkény István Színház az Erzsébetvárosi Önkormányzattal közösen a Madách Téren. A szervezők szándéka:

 "hogy felhívjuk a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsuk az erzsébetvárosiak és általában a budapestiek érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vesszük, hogy a teljes családok élvezhessék ezt a napot."



Gallery Weekend Budapest

A budapesti kortárs galériák is közös szezonnyitó sorozattal vágnak neki az ősznek. 2017. szeptember 9-én és 10-én  13 helyszínen várják az érdeklődőket. Túrák, megnyitók és tárlatvezetések Budapest legjobb magángalériáiban.