Trónok harca: Deresben kezdődik majd a 8. szezon (?)

Aki bármit is szeretne jelenleg tudni a sorozat jövőjéről, a rajongók és a paparazzik aktivitására támaszkodhat csupán. 



A rajongói oldalak közül egyik legismertebb talán a Watchers on the Wall, ahol már cikkeznek arról, hogy nemrég elkezdődött a 8. szezonforgatása Moneyglassben (Észak-Írország), a településen, ahol a deresbeli (Winterfell) jeleneteket forgatják. Mármint végre szó szerint, mert hónapokig tartó előkészületek után végre kamerákat is látni a helyszínen.

Egy Alina (@alinastark) nevű rajongó posztolta az alábbi képeket:



A sasszeműek észrevehetik, hogy lovasok is vannak a fotókon, a teherautók a háttérben azt jelzik, hogy nagyon sok számú lovas tartózkodik a helyszínen. A rajongó egy másik posztjában meg is említi, hogy rengeteg statisztát is látni a környéken.

A hetedik szezon utolsó részében Dany, Jon (Aegon) és Tyrion egy hajón utazik Deresbe, és a korábbiakból az is nyilvánvaló, hogy az Éjkirály seregével a harcot felvenni kívánó erők a Starkok ősi fészkében (vagy környékén) gyűlnek majd össze. Szinte biztosra vehető volt már a forgatás kezdete előtt is, hogy ezen a helyszínen (is) lesz egy óriási ütközet.

Ezenfelül a fő karakterek között akadnak olyanok, akik az első szezon első részei óta nem látták egymást. Jon És Arya találkozására milliók várnak, ahogyan Jaime és Bran közös jelenetére is. (Jaime valahova indult  az utolsó rész vége felé, feltehetőleg az Éjszakai Őrségbe, egyedül, sereg nélkül, inkognitóban, jobb karját elfedve hova máshova, de valószínűsíthető, hogy csak Deresig jut majd.)

(forrás)