Trónok harca-forgatás: minden apróság egy óriási spoiler lehet! (ez a poszt is)

Úgyhogy vigyázat! Ez a poszt is tartalmazhat olyan infókat, melyeket nem mindenki szeretne előbb ismerni a kelleténél. 


Arról már volt szó a napokban, hogy jelenleg javában zajlik a sorozat forgatása az észak-írországi helyszíneken, a sztárok és a kisebb jelentőségű epizódszereplők is sorra bukkannak fel Belfastban, akiknek persze be kell tartani a produkciós cég által felállított szigorú közösségi médiahasználatot tiltó szabályokat. Ám nem hiába volt előre sejthető, hogy a tévétörténelem legnagyobb médiafigyelemmel kísért forgatásával állunk szemben: a történetben rengeteg olyan szereplő akad, akinek - vagyis az általa játszott színésznek - a felbukkanása többet árul el a cselekményről, mint amennyit tanácsos lenne. 

Amikor legutóbb láttuk Yara Greenjoyt (Gemma Whelan), épp a nagybácsi, Euron (Pilou Asbaek) vezette végig Királyvárban a Ellaria Sand (Indira Varma) és lánya társaságában. Aztán szó volt még a szezon végén is róla, Euron megjegyezte Theonnak (Alfie Allen), hogy nála van a nővére, nem akaródzik megpróbálni esetleg kiszabadítani? 

Gemma Whelan felbukkanása a Pyke-szigetek forgatási helyszínéül szolgáló Banbridge-ben tehát egyszerre magától értetődő és mégsem. A szemfüles leskelődők ugyanis Alfie Allen társaságában látták (ugyanakkor Pilou Asbaekt  - még - nem látták a közelben), ami arra enged következtetni, hogy Yarának sikerült valahogy megmenekülnie nagybácsija fogságából. 

(forrás)