A Berlinale programján a felújított Az én XX. századom - nézd meg az új trailert!

Hét digitálisan felújított filmet mutatnak be a Berlinale Classics programján az idei berlini filmfesztiválon, köztük Enyedi Ildikó Az én XX. századom című alkotását. 




A film felújított trailere: 



A vetítés 2018. február 20-án 19:00-tól lesz majd a berlini Potsdamer Platz-on lévő CinemaXx-ben. A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap által meghirdetett Nemzeti Digitális Filmfelújítási Program keretében a Filmarchívum és a Magyar Filmlabor restaurálta.

A további hat film: Wim Wenders Berlin felett az ég (Der Himmel über Berlin, 1987), Sidney Lumet Bombabiztos (Fail Safe, 1964), Letyat Zsuravli Szállnak a darvak (The Cranes Are Flying, 1957), Assi Dayan Tel Aviv árnyai (HaChayim Al-Pi Agfa, 1992), Jaszudzsiró Ozu Tokyo Twilight (Tokyo Boshoku, 1957) és E. A. Dupont Das alte Gesetz (1923)

A 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált 2018 február 15 és 25 között rendezik majd meg. 

(Megjegyzés: mielőtt még billentyűzetet ragadnál, hogy fröcsögő-okoskodó módon kioktass, hogy a film címe Az én XX. századom , csendben megjegyezném, hogy nem elírás a címkék között az én 21. századom kifejezés, ez ugyanis a blog egyik kategóriájának az elnevezése, és éppenséggel most véletlenül az ehhez ötletet adó filmről van benne szó)