Trónok harca forgatás: meglepő képek Dubrovnikból, furcsa hírek Moneyglassból (spoilerveszély!)

Úgy tűnik, gőzerővel folyik a forgatás minden fontos helyszínen. 
Biztosan jól meggondoltad, hogy tovább olvasod? 



Nemrég söpört végig futótűzként (haha!)  a net Trónok harca rajongó szegleteiben a hír, hogy Deres lángokban áll, és ez minden bizonnyal szándékoltan történt, azaz a Starkok fészke a 8. szezon során valamikor le fog égni. Az is tudvalevő volt már eddig is, hogy csatajelenet(ek)et is forgattak a a helyszínen  (Moneyglass), méghozzá nem is kicsit: mintegy 400-500 statiszta szerepelt, nagyjából annyian, mint annak idején a Fattyak csatájakor. 

Most azonban egy meglepő információ is napvilágot látott: a Wiki of Thrones portál egyik helyszíni forrása szerint a csatajelenet résztvevője volt Rory Mccann, azaz a Véreb is, aki a Makulátlanok ellen küzdött. Pontosabban a Makulátlanok körbevették, ő pedig nem hagyta magát, visszavágott.  A Véreb legutóbb még Jon Snow (Kit Harington) oldalán küzdött (lsd az öngyilkos Falon túlik bevetést, mely során a morózus harcos egy életre megjegyezhette, ha unatkozunk, akkor sem dobálózunk kavicsokkal), ez az információ pedig tovább táplálhatja azt az időről-időre felbukkanó elméletet, miszerint Dany és Jon egymás ellen fordulnak majd a sorozat véghajrájában. 

Ezen a gondolati úton haladva válik kifejezetten érdekessé, hogy eközben mi zajlik a Királyvárnak otthont adó Dubrovnikban. Kit Harington már napok óta forgat, láthattunk, ahogyan lemegy egy lépcsőn két kísérővel. Az is tudvalevő ovlt, hogy David Nutter rendezőn túl itt a helyszínen tartózkodik a két showrunner is, David Bennioff  és D.B Weiss. A legújabb fotókon pedig Cersei (Lena Headey) is felbukkant, hasonló öltözetben, mint amit a 7. évadban is viselt, a vállapok lettek csak aranyozottabbak és keltik katonásabb-harciasabb királynő képzetét. 

Kép forrása: Dubrovnik Times
(további képek)


A találgatásra okot adó felvételen  Harington és Headey közösen hallgatják az utasításokat, s nagyon valószínű, hogy a két színésznek lesz közös jelenete a hátralévő 6 rész egyikében.  

Természetesen, mivel gyakorlatilag kirakatba lett téve a két szereplő, elképzelhető, hogy az alkotók a bolondját járatják a türelmetlen rajongókkal és még inkább a forgatási helyszínen tartózkodó fotósokkal.