Gyújts régi könyv illatú illatgyertyát!

Egy amerikai cég kifejezetten könyvmolyok számára  készít illatgyertyákat.



Képzeld el, hogy egy nehéz, fárasztó, nyűgös nap után hazatérsz és semmi másra nem vágysz, mint egy finom illatú gyertyát gyújtani és a fotelbe egy jó könyvvel bekucorodni.

Milyen illatot választanál?

A pemberley-i kertek virágaiét ( rózsa+ levendula+jácint  - Büszkeség és balítélet)? Deres mélyről feltörő hévizekkel melegített termeiét ( örökzöld növények -  máglya  - A tűz és jég dala)? Sherlock Holmes irodájáét (cseresznyefa+dohány+eső)?

A Frostbeard Studio nevű cég ajánlatai közt akár ezekre is rábukkanhatsz. (Hogy aztán mennyire felel meg az előzetes elvárásoknak egy-egy ilyen fikción alapuló fantázianevű illat, már más kérdés.)

A cég azonban nem csak híres irodalmi művekhez kötődő illatokat ajánl, hanem az olvasással kapcsolatos élményeket is igyekszik egy-egy gyertyába bezárni. Így otthonunkban is átélhetjük egy könyvesbolt (mahagóni+bőr+kávé), egy kávézó (kávé+csokoládétorta) vagy éppen egy régi könyv (régi papír+ poros polcok) illatát.  De a kínálatból azt is megtudhatjuk, milyen illat illik a készítők szerint egy szexi könyvtároshoz (rózsafa+orgona+pézsma).

Te melyiket próbálnád ki?

(cikk és kísérőkép forrása