Trónok harca forgatás - márciusi újdonságok

Az elmúlt egy hétben felpörögtek az események.  Ez azt is jelenti, hogy most már valóban a cselekmény (meglepő) alakulását meghatározó jelenetekről is vannak infók. Szóval gondold meg kétszer is, tovább olvasod-e. Én szóltam! 



A történések most szinte csak az óriási zöld fal előtt zajlanak, így a poszt sem lesz külön helyszínekre bontva.

Megvan Jaime!

Legutóbb azt írtam, még nem nagyon volt infó eddig Nikolaj Coster-Waldauról, most azonban túl sok információ is érkezett. Egyrészt, mint kiderült, a színész Golden Globe-on is viselt hosszabb, dúsabb, kissé öregurasító szakálla már a szerep szerinti kinézetéhez tartozik. Beszélt is róla egy interjúban, de egy belfasti közös rajongói szelfi NCW-vel is megerősítette ezt. 

Fontosabb ennél azonban, hogy terjedt egy állítólagos forgatási szemtanú (statiszta?) története arról, hogy Jaime és Brienne egy oldalon harcoltak az Éjkirály és serege ellen és Jaime Brienne karjaiban halt meg (ahogyan azt Bronnak mesélte, hogy így szeretne, annak a nőnek a karjai közt, akit szeret). Az mindenesetre más forrásból is megerősítést nyert, hogy Gwendoline Christie és NCW valóban együtt vettek részt egy éjszakai forgatáson. 

Hullahegyek a forgatási helyszínen   

Aki emlékszik a Fattyak csatájára (6/9) és esetleg a mellé közzétett Így készült.. videóba is belekukkantott, tudhatja, hogy azt a nagy hullahegyet szilikonbábukból készítették. Nos, néhány napja valakinek lehetősége volt közelről fényképeket készíteni a 8. szezon egyik (?) csatajelenete utáni hátrahagyottakról. Így, hogy tulajdonképpen eltakarításra váró szemétkupacok, sokkal riasztóbbnak tűnik az egész. Az mindenesetre látható, hogy vannak Mások, Makulátlanok, dothraki lovasok, sőt a Völgy lovagjai közül való hullák is.    

Apropó dothrakik

Úgy tűnik,  kezd értelmet nyerni, miért harcolt a Véreb a Makulátlanok ellen. A nagy zöld fal előtt zajlott egy jelenet, ahol először a show során lovasok is viseltek speciális zöld ruhát. Könnyen lehet, hogy a holtak seregéhez "csatlakozó" dothrakik azok, így az is valószínűsíthető, hogy a Makulátlanok közül is kékszeműek jó néhányan. Ugyanazen a helyszínen egyébként  lencsevégre kaptak egy olyan jelenetet is, ahol mikrofont lógattak egy Emilia Clarke és Kit Harington kinézetű kettő fölé. 

Az éj sötét és borzalmakkal teli 

(vagy hogy is fordítják azt, hogy "the night is dark and full of terror"?)

Ugyanaz a hírforrás, amely arról számolt be, hogy Jaime elesik csata közben, azt is megírta, hogy Melisandre maga fog valamiféle harcot kezdeményezni a Éjkirály ellen

Az összeállításhoz használt források: 
Watchers on the Walls (rajongói honlap)
Talking Thrones (Youtube-csatorna)