Trónok harca forgatás: meglepetésvendégek a Sárkányverem helyszínén

A hetedik évad egyik emblematikus helyszíne volt az utolsó részben a Sárkányverem (Dragonpit), ahol a főbb szereplők gyűltek össze egy megbeszélésre. Sok esetben olyanok is, akik még nem találkoztak, vagy legalább is nem volt közös beszédes jelenetük. Nem véletlen tehát, ha a rajongók különös figyelemmel kísérik ennek a helyszínnek a forgatási eseményeit, hiszen számítani lehet rá, hogy egy-egy színész jelenléte kicsit többet elárul majd abból, mi fog történni a helyszínen. 

Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a készítők még az előző évad végén belengették annak esélyét, hogy alternatív befejezéseket készítenek majd, így próbálván elején venni annak, hogy megérje hackelni és szivárogtatni. Ez persze valószínűleg nem így lesz, hiszen a (legutóbbi hírek szerint) két órás mega-epizódoknál nyilvánvalóan enélkül is nagyon pontosan kell beosztani a büdzsét, egészen biztos, hogy így is kompromisszumokat kell az elképzelés és a megvalósítás között hozni. Ellenben az lehetséges, hogy egy-egy szereplőt pár napra odareptetnek egy-egy fontos forgatási helyszínre, sőt a nagy nyilvánosság előtt is mutogatnak, miközben köze semmi köze az ott forgatott jelenethez. (Néhány repjegy meg egy-egy jobb szállodai szoba minimális költség.) Gumicsontnak jó, lehet rajta rágódni, agyalni, vinni a sorozat hírét a kényszerű hosszú szünetben is. 

Az elkövetkezőket tehát érdemes azzal a kétellyel figyelni, hogy a készítők akár szórakozhatnak is a rajongókkal, és nem mindenki fontos szereplő a helyszínen, akiket a fotókon láthatunk. 

Ha viszont igen, akkor egy-két esetben gigamegaóriási spoilerekről beszélhetünk.  

Korábbi események

A Sárkányverem helyszínéül szolgáló Itálica rom belső részeit eredetileg 2018. május 3-19 között tervezték lezárni a turisták előtt, később ezt kitolták 2018. április 23-tól május 28-ig. Sokáig azonban nem utalt semmi arra, hogy tényleg érkeznének (bárkik is) forgatni.

A forgatási idő tehát négyszer annyi, mint amennyit az előző szezon emblematikus jelenete miatt töltött itt a stáb, lehetne tehát például csatára, esküvőre vagy koronázásra is számítani, ugyanakkor nincs hír arról, hogy statiszták (méghozzá ehhez mérten nagy számban) is a helyszínre érkezzenek.

Május elején jelentek meg a tiltó táblák, hogy nem lehet a környéken privát drónfelvételeket készíteni és a Trónok harcába bedolgozó egyik műszaki cég autói is feltűntek.     

A legfrissebb fejlemények

(Innentől már tényleg csak a legbátrabbak olvassák tovább! Én szóltam!) 

A hét közepén száguldott végig fénysebességgel a net Trónok harca-érzékeny részén, hogy a főbb szereplők dublőrei megérkeztek Sevillába. Mivel Tyrion a legutóbbi találkozón is ott volt, így nem meglepetés, hogy Peter Dinklage dublőre felbukkant a környéken (bár ez ugyebár előreirányozhatja, hogy nem valószínű. hogy békés megbeszélés lesz az itt fogatott jelenetek tárgya - bár a műemlék jelleg miatt viszont mégsem valószínű, hogy komolyabb hadi cselekmények eljátszására kaptak volna engedélyt a helyszínen), de Sophie Turner hasonmása is ugyanitt tartózkodik, ami már új információ. 

Ugyancsak a napokban derült ki, hogy Maisie Williams, alias Arya egészen véletlenül a környéken nyaral. 

Közben Londonban egy egész komoly társaság várta, hogy Sevillába repülhessen:Kit Harington, Sophie Turner, Isaac Hempstead Wright, Gwendoline Christie és John Bradley. Tehát ha valóban forgatási céllal érkezik mindenki, akkor Bran és Sam is Királyvárba látogat az utolsó szezonban. 

Szerda este aztán robban a spoiler-atombomba, Sevillában a szereplők egy része  és a showrunnerek találkoztak a szálloda előtt ácsorgó rajongókkal. Sansa, Tyrion, Arya, Bran és Davos ezek után nem nagy meglepetés.

Csakhogy lencsevégre lehetett kapni, hogy megérkezik Tom Wlaschiha és Faye Marsay, azaz Jaqen H’ghar és az Árva, akit elvileg megölt Arya, de azóta is az egyik legkedveltebb (és egyben legbizarrabb) feltevések egyike, hogy igazából fordítva történt, Arya rég halott és ellenfele viseli az arcát.

Ugyancsak a helyszínen tartózkodik Vladimir Furdik, azaz az Éjkirály is.Ez utóbbi három szereplő (vagy legalább is kettő mindenképp, hiszen Jaqen H’ghar nem  lenne nagy meglepetés) miatt érdemes kétszer meggondolni, főleg, hogy Vladimir Furdik annyira szem előtt van, hogy nem éppen félre akarnak-e vezetni bennünket  a készítők. 

Aki figyeli a forgatási eseményeket, annak Nikolaj-Coster Waldau megjelenése is fura lehet, hiszen azt feltételezve, hogy  Itálicában már az új nyár eljövetelével kapcsolatos eseményeket veszik fel minden bizonnyal a májusi kora nyára időjárásban, Jaime jelenléte nehezen összeegyeztethető azokkal a hírekkel, hogy az egyik csatajelenet során meghal. 


(forrás)
Üzemeltető: Blogger.