Magyar színházi fesztivál New Yorkban

2018. június 23. és 27. között. Előtte még soha nem rendeztek magyar színházi fesztivált a Nagy Almában. 



Színházi előadások, workshopok, szakmai beszélgetések és koncertek is színesítik az első Hungary Live Festival programját New York-ban.  A fesztivál ötletével a k2 Színház társulata rukkolt elő, akik a 2017-ben bemutatott  Holdkő című előadásukat New Yorkban élő '56-os emigránsok visszaemlékezéseiből állították össze. A forrásgyűjtés idején merült fel a rendezvény gondolata.

A színdarab természetesen részese lesz júniusi eseményeknek is, ez lesz az egyetlen olyan program, amelyet magyar nyelven adnak majd elő, minden más  angol nyelven zajlik majd. A szervezők célja ugyanis a helyi magyar közösségen túl a szélesebb közönség megszólítása is, legyen szó magyar gyökerekkel rendelkező, de magyarul már nem beszélő látogatókról, vagy olyan amerikaiakról, aki szimplán csak kíváncsiak a magyar (színház)kultúrára.

Bemutatják még a Dohány utcai seriff című darabot (ezt 2018. június 18-án Washingtonban is), lesz egy összművészeti produkció Konrád György Kutató kezek című esszéje nyomán, valamint Szakértők és BEKVART koncert. 

A szakmai beszélgetéseket Jászay Tamás kritikus vezeti, a fizikai színházi workshopot pedig Levko Eszter.

A programok helyszíne az Abrons Arts Center és a LaMaMa Eyperimental Theatre Club. A rendezvény (a Dohány utcai seriff kivételével) ingyenesen látogatható. 


A program támogatói:

Orlai Produkciós Iroda, NKA, Előadóművészi Jogvédő Iroda, EMIH, Thália Színház, Summa Artium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, New York-i Balassi Intézet, Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program, Magyarország New York-i Főkonzulátusa, , Hybrid, Trust for Mutual Understanding, LOT Légitársaság, Pilvax Productions, Abrons Arts Center – New York, Füge Produkció, Magyar Nagykövetség – Washington DC

További részletek a fesztivál weboldalán, valamint a Facebook oldalukon