Az Outlaw King nyitja majd a Toronói Filmfesztivált

Torontóban ezek szerint nem olyan finnyásak a Netflixre, mint Cannes-ban. 



Az Outlaw King [Törvényen kívüli király] az 1300-as évek elején játszódik, amikor is I. Róbert (Robert the Bruce ) skót király lesz. A főszerepet Chris Pine alakítja, ellenlábasát, I. Edward angol királyt pedig Stephen Dillane. Róbert 2. feleségét, Elizabeth the Burgh-t a fiatal angol szupertehetség, Florence Pugh alakítja majd.  

Rajtuk kívül feltűnik majd a vásznon többek között James Cosmo, Aaron Taylor-Johnson, Duncan Lacroix és Steven Cree is. 

A rendező az a David MacKenzie, aki már dolgozott együtt Chris Pine-nal a Hell or High Water című független filmes produkcióban is.

A film Netflix-produkció, nem véletlen tehát, hogy az átlagosnál nagyobb figyelemben részesül, hogy a bemutatója egy filmfesztivál nyitóeseménye lesz. Az elmúlt időszakban heves vitákat váltott ki, hogy az eleve online televíziós fogyasztásra optimalizált filmeknek van-e helye a hagyományos mozikat felvonultató fesztiválokon és díjátadókon. Példának okáért a Cannes-i Filmfesztivál idén már nem engedett programjába Netflix-filmeket, Torontóban viszont szemmel láthatóan másként állnak hozzá ehhez az új jelenséghez. 

Az Outlaw Kinget egyébként néhány amerikai moziban is vetítik majd, hogy ezáltal versenybe szállhasson majd az Oscar-díjért folytatott küzdelemben is. 

Apropó Oscar: Nemes Jelen László új filmje,a Napszállta is ott lesz Torontóban a 2018. szeptember 6. és 16. között megrendezésre kerülő eseményen.