Rajzolj GPS-szel!

Kerékpáros oldalak már régóta cikkeznek róla, most a mainstream média is felkapta: bringások, aki a futók és főként a kerékpárosok által kedvelt Strava applikációval edzés közben különféle ábrákat "rajzolnak".

Bár a Staván kutatva sokféle (néha szimplán csak obszcén) rajzokat találhatunk, a  kanadai Stepen Lund mindezt egy magasabb szintre emelte. Előre megrajzolja, majd Google Maps segítségével megtervezi útvonalát, hogy aztán a bringázás közben az app rögzítse a valóságban is megtett útját.

Nézegess további képeket Stepen Lund honlapján!


Többek között a Bored Panda és a Mashable oldalak felkapták a sztorit, így most kis túlzással a fél világ a Viktoria királynőt vagy Yoda mestert ábrázoló különleges, a 21. századi technológiát saját szolgálatába állító alkotásokról beszél.

A művész egyébként már 2015 novemberében előadást tartott egy helyi TEDx-rendezvényen, honlapja tanúsága szerint kisebb tévés szerepléseket is maga mögött tudhat már.

A legnagyobb kiterjedésű GPS-ábrát egyébként egy japán férfi, Yasushi Takahashi készítette 2010-ben (ez a hivatalos Guinness-rekord, bár azóta a hírek szerint nagyobb területet is "telerajzolt"), aki egész Japánt befedte leánykérő szövegével, amit részben gyalogtúra, részben különféle közlekedési eszközök segítségével tett meg.