Trónok harca - forgatás: újabb óriási spoilergyanús hírek

Biztos, hogy felkészültél rá? 
Csak akkor olvasd tovább!
(A cikk a kép alatt folytatódik)


Úgy tűnik, a végéhez közeledik a forgatás  az észak-írországi Moneyglassban, mely Deresnek ad otthont. A napokban ugyanis az alábbi felvétel kezdett el terjedni rajongói oldalakon:


Deres lángol! 

Közelebbről megnézve: 


Mint azt a Belfast Live is hírül adta később: a felvétel készítője egy óriási csatajelenetet forgatásának pár másodpercét rögzítette, ezidőtájt ugyanis mintegy 400-500 statiszta is a helyszínen tartózkodott. Valószínűleg tehát szándékolt volt a tűz, s nem hasonló balesetről van szó, mint annak idején a Róma forgatási helyszínén. A helyi tűzoltósághoz a parancsnok tájékoztatása szerint futott ugyan be aznap éjjel riasztás, és ők ki is vonultak a helyszínre, ám nem kellett közbelépniük. 

Deres elesik? Vagy a hatalmas veszteségek ellenére megmentik majd a védőik? Még legalább egy évet kell várnunk, hogy ez kiderüljön. 

A másik fontos fotó, amelyet a sorozattal foglalkozó oldalak közzétettek, egy reptéren készült (feltehetőleg Belfastban).


A képen a stáb öt tagja is látható, Brienne (Gwendoline Christie), Jorah (Ian Glenn), Sam (John Bradley, háttal), Gendy (Joe Dempsey, épp, hogy csak egy picit látunk belőle, de pont jellegzetes homlokát) és  Tormund (Kristofer Hivju), ahogyan  egy Starbucksban kávéznak és szendvicseznek. 

Mint ahogyan emlékezhetünk rá nagyon jól, a hetedik évad végén nyitva maradt a kérdés, vajon Tormund és Berik idejében le tudott-e menekülni az összeomló falról. Nos, úgy tűnik, igen.

Eközben Kit Harington és Emilia Clarke, azaz Jon Snow/Aegon Targaryan és Daeneries Targaryen már Izlandon vannak, azon a forgatási helyszínen, ahol korábban a Falon túli eseményeket vették fel. Korábbi értesülések szerint egyébként a stáb február folyamán visszatér majd Dubrovnikba is, Királyvár falai közé, és az itt forgató színészek közt lesz Harington és Clarke is. 

(forrás itt és itt)