Sir Walter Raleigh "önarcképére" bukkantak a Towerben

A Tudor-kor egyik legismertebb udvaronca élete háromszor is élvezte a hírhedt épület vendégszeretetét. 1618 október 29-én végezték ki. 


A kalózként és költőként egyaránt számon tartott Raleigh halálának 400 évfordulója Tower számára is kiemelt esemény,  Lost Garden [Elveszett kert] című kiállításuk Raleigh privát kertjére fókuszál, melyet bebörtönzése alatt  gondozott. Érdekessége, hogy a Virginiát is megalapító államférfi az Újvilágból származó növényeket is termesztett itt, valószínűsíthető, hogy dohányt is, mivel őt tartják számon eme élvezeti cikk egyik legelső angliai népszerűsítőjeként. Emellett megszállottan kereste "az élet elixírjét" is. 

Raleigh három alkalommal élvezte a Tower vendégszeretetét, először még I Erzsébet záratta be, miután engedélye nélkül, titokban vette el annak udvarhölgyét. Másodjára, 1603 és 1616 között (tehát a királynő halála után rögtön) I Jakab ellen szőtt összeesküvés vádjával került lakat alá, a 13 évből hatot felesége önként megosztott vele (a korabeli nemesek fogságát nem úgy kell elképzelni, mint a mai börtönöket, inkább egy házi őrizet alatti kötelező vendégségként, főként, mivel ezzel egy időben az uralkodó lakhelyéül is szolgált az épület). Raleigh szabadulása után még egy utolsó expedíciót indított a  híres Arany Város, Eldorádó megtalálásért (részben az ő tevékenysége következtében alakult ki a ma is ismert legenda), próbálkozása azonban kudarcot vallott, hogy mégse legyen teljes a bukás, kirabolt egy spanyol előőrsöt. Az ezután lezajlott per és az azonnali kivégzés diplomáciai lépés volt az udvar részéről, s a spanyolokkal való  viszony megőrzősét szolgálta.

A most megtalált fali rajzra a Véres Toronyban bukkantak, ahol Raleigh a kivégzése előtti időt töltötte.