Szolgálati közlemény

 Az Egy olvasó blog naplója ebben a formában, ahogy itt található ("egyszerzős kulturális magazin"), 2018 decemberétől nem frissült tovább. 

Az új Egy olvasó naplója megújult formában itt érhető el. 

Az új blogfelület jelenleg három  bejegyzésfajta köré épül: 


Pethő Anita weboldalainak, blogjainak, egyéb online projektjeinek áttekintő posztja

:
Hagyományos könyvkritikák 

Elkezdtem összegyűjteni aktív irodalomkritikusi tevékenységem (kb 2011-2017) alatt írott hagyományos folyóirati kritikáimat (kicsit tovább pepecselve velük, apróbb fazonigazításokat végrehajtva) egy felületen összegyűjteni. 

Tanulmányok 

Ugyanúgy, ahogyan a hagyományos jellegű szépirodalmi kritikáimat, úgy a tanulmányaimat is némi szövegújragondozás után egy helyre gyűjtöm. 

Nézőnapló 

A néző olvasónaplója  -avagy történelmi sorozatok általam írt összefoglalói (olyasmi, mint a "hogyvoltozás") masszív lábjegyzeteléssel ellátva olyan elsősorban történelmi szakirodalmi olvasmányaimról, melyek az adott sorozat által megjelenített korszakhoz/történelmi szituációhoz tartoznak. 

Az Egy olvasó naplója blogmellékletei: 

Outlander-kuckó 

Nézőnapló extra a 18. század második felének angol és amerikai (koloniális) fontos történelmi eseményeit megjelenítő történelmi fantasy sorozatról. 

Az én 18. századom 

Random posztok  a nyugati civilizació történelmének legizgalmasabb évszázadáról. 

A sztori lényeg 

Az ember történetekben gondolkodó lény ("homo narrans"), én meg különösképp. Ennél logikusabb magyarázatot arra, hogy mi a fene ez a blog, ne kérdezz. 

Mellékmondatok 

Ismered az "out of context" típusú filmes/sorozatos rajongói oldalakat és hasonlókat? Akkor talán érteni fogod mi akarok  az "avagy a kontextuskeresés 21. századi kínjai" önironikus, önreflexív alcímmel mondani. 

Továbbá: 

Elvileg van egy angol nyelvű hivatalos weboldalam, amelyről  azonban még nem találtam ki, milyen formában is lenne jó működtetni. 

Ott van még aztán a szintén angol Trapped in the 18. century (a cím magáért beszél), a kerékpáros PelotonTales, valamint a magyar TOURázzunk együtt, amely jelenleg szintén "átgondolás" alatt van, ha már egyszer azt a mottót használom kezdetektől fogva (2009!), hogy, "kerékpársport bölcsész szenmel" akkor most mát tényleg ezen az úton kellene haladni. Bár értelemszerűen kultúrelmeleti  és -történeti vonatkozású cikkeket lényegesen energia- és időigényesebb írni, mint a legfrissebb versenyinformációkat magyar nyelven  megosztani a semmilyen idegen nyelvet nem beszélő magyar közönséggel (ami korábban volt a projekt központi eleme). 

__________________________

(Megjegyzés: amint tehát említettem, az itteni posztolás ezen a "régi" Egy olvasó naplója blogon 2018 decemberében megszűnt, alkalmanként azonban előfordulhatnak technikai jellegű, a többi projektemet keresőoptimalizációs szempontból segítő bejegyzések.)